Schiedammer geeft agent kopstoot

Nieuws Kort nieuws Schiedammer geeft agent kopstoot
thumbnail

Nunspeet - Zondagavond 6 september heeft de politie een 44-jarige man uit Schiedam aangehouden nadat deze een kopstoot gaf aan een politieagent.

De politie werd zondagavond rond 20.30 uur gebeld over het gevaarlijke rijgedrag van een automobilist op de A28, die een parkeerplaats ter hoogte van Nunspeet op zou zijn gereden. Ter plaatse zag de politie de man nog over de parkeerplaats rijden. De auto bleek niet voorzien van kentekenplaten en reed zonder verlichting.

De bestuurder werd ter controle staande gehouden en leek eerst wel mee te willen werken. De blaastest gaf aan dat de man teveel gedronken had, waarop hem uitgelegd werd dat er een ademanalyse op het politiebureau afgenomen moest worden. Toen ter sprake wat er met de auto moest gebeuren (verplaatsen door politie of afsleep), veranderde de houding van de man. Hij werd ineens heel agressief en zag kans om één van de agenten een kopstoot te geven. Hierna is de man vrij snel onder controle gebracht en geboeid door de agenten. Ook is de man direct aangehouden voor mishandeling van een politieagent. De ademanalyse op het politiebureau is wel gelukt, de man blies 375 ug/l. Op het politiebureau ging het verzet van de man echter nog langdurig door en is hij, in verband met de verwarde indruk die de man maakte, beoordeeld door GGNet.

Hogere straf en schade wordt verhaald
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.