Politievoertuig te water na wilde achtervolging

Nieuws Kort nieuws Politievoertuig te water na wilde achtervolging
thumbnail

Capelle a/d ijssel - Na een achtervolging over de A4 en A20 richting Gouda zijn in de nacht van woensdag op donderdag 5 november twee verdachten aangehouden.

Rond 01.40 uur reden de 34-jarige Schiedammer en 39-jarige Rotterdammer in een zogenaamde gekloonde auto en met valse kentekenplaten over de rijksweg bij Rotterdam. Bij het zien van politie gingen ze er met hoge snelheid vandoor.

Even na de afrit Kralingen/Crooswijk in Rotterdam probeerden drie politieauto?s de rijdende auto in te sluiten. Daarop verhoogden de verdachten hun snelheid en probeerden met zo?n 170 km/uur weg te rijden. Toen ze daarbij werden gehinderd door een vrachtwagen, haalden ze die rechts over de vluchtstrook in.

Toen de politieauto?s weer naast de verdachten reden, negeerden de verdachten opnieuw de stopsignalen. Aangezien de verdachte met zijn voertuig een afrit naderde en kennelijk niet van plan was om te stoppen, besloot de politie dat de achtervolging beëindigd moest worden vóór de verdachte de mogelijkheid had om de bebouwde kom in te rijden. De kans op slachtoffers zou daar te groot zijn.

Met de bedoeling hem klem te rijden tegen de vangrail, gaf de politieauto de auto van de verdachten een tikje. Na een slip kwam de auto even tot stilstand, maar daarna reed hij weer als een speer weg.

Uiteindelijk sloegen de verdachten op het laatste moment door de berm af naar de afrit naar Capelle aan den IJssel. Onderaan de afrit gaf de politieauto de auto met verdachten opnieuw een duw, waardoor de politieauto zelf in de sloot belandde en de verdachten tot stilstand kwamen op het nabijgelegen fietspad aan de Capelseweg. De bijrijder, een 39-jarige man uit Rotterdam, kon direct worden aangehouden door de agenten uit de auto die in de sloot was beland. De bestuurder, een 34-jarige Schiedammer, rende nog weg, maar werd kort daarop aangehouden op de Lylantse Baan. Zij zitten nog vast. De auto is in beslag genomen.

Bij het autoklonen krijgt een gestolen auto de identiteit van een auto die legaal op de weg is. De sleutels worden nagemaakt en autopapieren, zoals kentekenbewijzen en onderhoudsboekjes vervalst. Ook nummerplaten en chassisnummers kunnen zijn gekopieerd. Een vergelijkbare auto krijgt daardoor de identiteit van het origineel. Foto: @RE_Klipsteen