Fietsendief met busje vol fietsen gepakt

Nieuws Kort nieuws Fietsendief met busje vol fietsen gepakt
thumbnail

Vlaardingen - De inzet van lokfietsen in Vlaardingen-Centrum leidde dinsdagavond tot de arrestatie van een 32-jarige man uit Roemenië. In het gehuurde busje dat hij gebruikte bij de diefstal werden nóg veertien ?vermoedelijk gestolen- fietsen aangetroffen.

De afgelopen weken nam het aantal fietsendiefstallen in Vlaardingen-Centrum toe. Dat was voor de politie aanleiding om op verschillende locaties lokfietsen te plaatsen. Een van de fietsen kwam al snel in beweging en werd, zo bleek later, ingeladen in een gehuurd busje. De dader en de fiets snelden weg over de A20 in de richting van de A12. De fietsendief bouwde een behoorlijke voorsprong op maar kon ter hoogte van de gemeente Zevenaar op de A12 langs de kant worden gezet.

In het busje troffen verraste agenten niet alleen de gestolen lokfiets uit Vlaardingen aan, maar ook veertien andere fietsen die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De bestuurder, een 32-jarige Roemeen, kon worden aangehouden en werd overgebracht naar een politiebureau in Rotterdam. De fietsen en het busje werden ter plaatse in beslaggenomen. De recherche zet het onderzoek voort. De lokfiets staat inmiddels alweer ergens in de regio buiten.

Vorig jaar rond deze tijd was er al zo?n 700 keer aangifte gedaan van fietsdiefstal in het district Rijnmond-Noord, dat Schiedam, Vlaardingen en Hoek van Holland bestrijkt. Op dit moment staat de teller rond de 500. Het inzetten van lokfietsen lijkt zijn vruchten af te werpen. Bij veel verdachten die werden aangehouden voor het stelen van een lokfiets werden bovendien meerdere fietsen aangetroffen.

De afgelopen vijf á zes weken werden op diverse hotspots in de eenheid Rotterdam lokfietsen geplaatst. Dat leidde al tot aanhouding van 22 verdachten. De verdachten werden aangehouden in Rotterdam, Ridderkerk, Barendrecht, Spijkenisse en Vlaardingen. Als bijvangst werden ongeveer twintig andere gestolen fietsen, drie gestolen scooters en diverse andere goederen aangetroffen.