Man aangehouden voor wapenhandel en moord

Nieuws Kort nieuws Man aangehouden voor wapenhandel en moord
thumbnail

Rotterdam - De 26-jarige Rotterdammer die dinsdag 26 januari werd aangehouden in een woning in Rotterdam-Zuid op verdenking van illegale wapenhandel, wordt ook in verband gebracht met een schietincident op de Burgemeester Meineszlaan in Rotterdam.

Op donderdagavond 10 december 2015 kwam hierbij een 39-jarige man om het leven en raakte een 23-jarige man zwaar gewonnd.

In december van het afgelopen jaar werden een 23-jarige Rotterdammer en een 21-jarige man uit Lelystad aangehouden. Het team van rechercheurs dat onderzoek doet naar het ernstige misdrijf heeft aanwijzingen dat de dinsdagochtend aangehouden Rotterdammer betrokken was bij het schietincident. Hij is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De man werd dinsdag aangehouden met vier anderen. Bij doorzoekingen in woningen in Schiedam en Rotterdam werden zeven vuurwapens, waaronder drie Kalashnikovs, gevonden. De andere vier werden in Schiedam aangehouden. Van hen is er een vrijdag voorgeleid aan de RC. Deze vier worden niet in verband gebracht met het schietincident in Rotterdam.