Grote wapenvondst in XTC pand

Nieuws Kort nieuws Grote wapenvondst in XTC pand
thumbnail

Rotterdam - Tijdens de ontmanteling van een XTC-lab in Rotterdam West is een groot aantal vuurwapens aangetroffen. Woensdagochtend 10 febr werd een volledig ingericht xtc-lab aangetroffen in een loods in de wijk het Nieuwe Westen.

Op het moment van binnenvallen was het lab niet in gebruik. De politie hield drie verdachten aan.

Sinds de inval is de politie samen met de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen bezig geweest met de ontmanteling van het lab. Daarbij heeft men een grote hoeveelheid wapens aangetroffen. Het gaat onder andere om slag- en vuurwapens. Ook werd pepperspray, teasers en zwaar explosief vuurwerk aangetroffen.

Echt en nep
De wapens zijn machinegeweren, shotguns, handvuurwapens zoals revolvers en pistolen en een zogenaamde schietpen. Daarnaast is een grote hoeveelheid patronen gevonden en veiliggesteld. Onder de wapens bevonden zich ook luchtdrukwapens en balletjespistolen. Omdat deze niet van echt te onderscheiden zijn, vallen ook die onder de Wet Wapen en Munitie.

Voorgeleid
Alle wapens zijn in beslag genomen en worden onderzocht. Ook werden drie Rotterdammers aangehouden als verdachte, twee mannen van 50 en 23 jaar oud en een vrouw van 24. De mannelijke verdachten zijn dinsdagmiddag voor 14 dagen in bewaring gesteld door de rechter-commissaris. De vrouw is dinsdag op vrije voeten gesteld in afwachting van verder onderzoek, zij blijft nog wel verdachte.