Verkeershinder door reparatie Botlekbrug

Nieuws Kort nieuws Verkeershinder door reparatie Botlekbrug
thumbnail

Botlek - Automobilisten die gebruik maken van de Nieuwe Botlekbrug moeten de komende dagen rekening houden met verkeershinder door reparatiewerkzaamheden.

De brug is voor wegverkeer alleen open tijdens de spitsuren. Daarbuiten is de brug afgesloten en wordt het verkeer omgeleid, meldde Rijkswaterstaat woensdag.

De werkzaamheden beginnen woensdagavond om 20.00 uur en duren tot en met vrijdagavond. Gedurende die tijd is de brug afwisselend open voor het weg- en scheepvaartverkeer. Het wegverkeer kan er alleen overheen in de ochtendspits van 06.00 tot 10.00 uur en in de avondspits van 16.00 tot 20.00 uur.

Dinsdagmiddag leidde een langdurige storing aan de brug tot verkeersproblemen. Deze storing werd veroorzaakt door een kapot onderdeel van de vergrendeling. Dit mechanische probleem was nog niet eerder voorgekomen, aldus Rijkswaterstaat.

Sinds de ingebruikname van de brug in 2015 van de Nieuwe Botlekbrug waren er steeds veel problemen, waardoor vaak files ontstonden. Vaak waren elektronische onderdelen zoals haperende sensoren de boosdoener.