Arrestatieteam doet inval in woning

Nieuws Kort nieuws Arrestatieteam doet inval in woning
thumbnail

Vlaardingen - Bij een grote gecoördineerde politieactie zijn dinsdagochtend zes mannen van hun bed gelicht. Zij maken volgens de politie deel uit van een criminele organisatie die haar wortels heeft bij het Joubertplantsoen in de Haagse Schilderswijk.

Geen van de verdachten woont op dit moment nog rond het plantsoen. De politie viel woningen binnen elders in Den Haag, Zoetermeer en Vlaardingen. Ze zijn er wel opgegroeid, komen er nog regelmatig en hebben volgens de politie veel invloed op jongeren uit die buurt.

De 27-jarige Haagse hoofdverdachte zou samen met twee Hagenaars (24 en 28 jaar), een Zoetermeerder (36) en twee Vlaardingers van 24 en 25 jaar oud in georganiseerd verband misdrijven plegen.

Bij een huis werd nog een zevende verdachte aangehouden. Hij zat niet in het rijtje van verdachten die de politie wilde arresteren, maar omdat in de woning plakken hasj lagen, is ook deze persoon in de boeien geslagen.

De mannen worden verdacht van onder meer het op gewelddadige manier rippen van hennepkwekerijen in Arnhem en Berkel en Rodenrijs. Na maandenlang onderzoek kwam de zaak na de laatste diefstal, op 2 december in Berkel en Rodenrijs 'in een stroomversnelling'. Ook wordt onderzocht of de mannen zich schuldig hebben gemaakt aan uitkeringsfraude.

Foto: Twitter Team Paraatheid