Politie rukt uit na vuurwapenmelding

Nieuws Kort nieuws Politie rukt uit na vuurwapenmelding
thumbnail

Rotterdam - Meerdere politie-eenheden, inclusief een helikopter, rukten zaterdagmiddag uit na de melding van een alerte burger: hij zag personen met vuurwapens lopen. Het bleken na onderzoek imitatievuurwapens.De helikopterbemanning kreeg de verdachten al snel na de melding in het vizier en zag ze een woning ingaan aan de Borchsatelaan.

Meerdere eenheden gingen ter plaatse en sommeerden de vijf aanwezigen uit de woning te komen.

In de woning werden twee imitatievuurwapens aangetroffen. Wapens waardoor een winkelier geen seconde zou twijfelen om zijn kassalade te overhandigen en een agent direct zijn wapen zou trekken.

Agenten gaven de betrokkenen, minderjarigen zo bleek, een reprimande en hebben hopelijk voor altijd duidelijk gemaakt welke consequenties die een vuurwapen tonen kan hebben. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De jongens leken geen kwaad in de zin te hebben, maar onverstandig is het altijd. Zelf gaven de jongens aan erg geschrokken te zijn en niet beseft te hebben wat voor effect hun actie zou kunnen hebben.

De eenheid Rotterdam neemt elke vuurwapenmelding uiterst serieus om de veiligheid van agenten en inwoners te garanderen. Inwoners van de regio verwachten dat ook en recente schietincidenten en vuurwapenvangsten geven daar alle reden toe.

Zelden valt van een afstand te zien of een vuurwapen echt of nep is. Laat duidelijk zijn: denkt u iemand met een vuurwapen te zien, denk dat niet dat dit wel om een imitatie moet gaan.

Bel altijd de politie. Wekelijks houden we personen aan die met een écht vuurwapen op zak lopen. Alle dank aan deze alerte getuige.