Vijf inbrekers op heterdaad betrapt

Nieuws Kort nieuws Vijf inbrekers op heterdaad betrapt
thumbnail

Vlaardingen - Surveillerende agenten betrapten vannacht in Vlaardingen een vijftal inbrekers op de Van Baerlestraat. Na een korte achtervolging door de Vlaardingse Westwijk konden alle vijf verdachten worden aangehouden.Een agent surveilleerde met het oog op inbraken te voet op een tussenpad nabij de Van Baerlestraat toen hij het geluid van brekend glas hoorde. Er bleek te worden ingebroken bij een tandartspraktijk op de Van Baerlestraat. De verdachten renden weg richting de achterzijde van de winkels, richting Agrigolastraat. Tijdens de achtervolging instrueerde de agent per portofoon zijn collega?s, die ook richting de verdachten kwamen rennen. Een korte achtervolging te voet volgde door de Vlaardingse Westwijk. Binnen enkele minuten waren alle vijf verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Vlaardingen en Rotterdam, variërend tussen de 17 en 24 jaar.

Bij de tandartspraktijk bleken de mannen geprobeerd te hebben de voordeurruit in te slaan. Dit is niet gelukt, wel is schade ontstaan. De grote ruit aan de zijkant van het pand was wel gebroken. Het is nog niet bekend of de mannen iets hebben weggenomen. De politie doet verder onderzoek.

Samen tegen inbraak
De politie geeft het tegen gaan van inbraken en andere zogenoemde High Impact delicten hoge prioriteit. Zo worden mensen met een verleden op het gebied van inbraak extra in de gaten gehouden en is de politie herkenbaar en onherkenbaar aanwezig in de wijken om inbraken tegen te gaan. Maar de politie doet ook een beroep op bewoners zelf. Sluit uw ramen en deuren goed af, ook als u maar heel even weg bent. Wees alert op verdachte situaties in uw wijk en meldt deze zo snel als mogelijk via 112.