Lid motorclub aangehouden voor belediging

Nieuws Kort nieuws Lid motorclub aangehouden voor belediging
thumbnail

Rotterdam - De politie heeft zondag op de Goudsesingel een 23-jarig lid van een motorclub aangehouden voor belediging.Surveillerende agenten zagen op de Burgemeester van Walsumweg, ter hoogte van de kubuswoningen, een groep van ongeveer 15 motorrijders aan komen rijden. Ze gedroegen zich uitdagend en één persoon bleek geen geldige kentekenplaat te voeren. Deze 23-jarige Rotterdammer werd op de Goudsesingel aan de kant gezet en reageerde direct zeer recalcitrant richting de politie. Ondanks dat hij de afgelopen tijd meerdere waarschuwingen had gehad, vond hij de bekeuring niet terecht.

Een gedeelte van de groep motorrijders kwam vervolgens terug en bemoeide zich met het gesprek. Een andere Rotterdammer van 23 jaar noemde de agenten daarbij racisten. Hij werd gewaarschuwd maar dat stopte zijn stroom aan beledigingen richting de politie niet. Daarop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Onderweg naar het bureau bleef de verdachte zich vervelend gedragen. De man is bij de politie bekend als lid van de motorclub Yellow Snakes.