Moeder en zoons aangehouden

Nieuws Kort nieuws Moeder en zoons aangehouden
thumbnail

Rotterdam - Naar aanleiding van een preventieve fouilleer actie in Rotterdam zijn donderdagnacht twee Rotterdamse broers en hun moeder opgepakt.

De eerste broer, een 24-jarige man, was de bestuurder van een auto waarin een tas met vermoedelijk harddrugs werd gevonden en bijna 1300 euro aan contant geld. Toen de politie doorreed naar zijn woning troffen agenten daar zijn 27-jarige broer en hun moeder aan, die zojuist het huis verlieten met een plastic tas met daarin ruim 14.500 euro.

Omstreeks 03:45 uur viel onherkenbaar surveillerende agenten op de 's-Gravendijkwal een auto op waarvan ze het idee hadden dat hij veel te hard reed. Op de Mathenesserdijk gaven de agenten de auto een stopteken. Toen de bestuurder, een 24-jarige Rotterdammer, was uitgestapt, zagen agenten in de auto een doorzichtige tas liggen met daarin vermoedelijk harddrugs. Bij de fouillering van de verdachte vond de agent bijna 1300,- euro. De Rotterdammer werd aangehouden.

Voor verder onderzoek reden agenten naar de woning van de verdachte. Toen zij daar aankwamen op de Baloeranstraat, verlieten een man en een vrouw net de woning. Het bleek te gaan om de 27-jarige broer van de verdachte en zijn moeder, die daar ook wonen. Zij droegen een plastic tasje bij zich. Omdat de verklaring van de man over de inhoud van het tasje nogal onlogisch klonk, gezien het tijdstip en de omstandigheden van de eerdere aanhouding, namen de agenten de tas in beslag. De inhoud bleek aanzienlijk: onder andere ruim 14.500 euro aan contant geld. Moeder en zoon werden aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet. De familieleden zitten nog vast.