Man overleden na schietincident in woning

Nieuws Kort nieuws Man overleden na schietincident in woning
thumbnail

Rotterdam - Een nog onbekende man is in de nacht van dinsdag op woensdag 13 juli overleden bij een schietincident in een woning aan de Crooswijkseweg in Rotterdam.

Agenten hielden twee personen aan. Hun (mogelijke) betrokkenheid bij het incident wordt onderzocht. Rond 3.45 uur kreeg de politie een melding dat er mogelijk werd ingebroken in een woning aan de Crooswijkseweg, aangezien meerdere personen een woning waren binnendrongen. Agenten rukten direct uit om poolshoogte te nemen. Eenmaal ter plaatse zagen zij vanaf de straat een persoon gewond op het balkon liggen. Toen zij de woning binnen kwamen, zagen ze dat de man een of meerdere schotwonden had. Ambulancepersoneel dat intussen ook aanwezig was, probeerde de man nog te reanimeren. Al snel bleek echter dat die hulp niet meer mocht baten. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Bij de woning hielden agenten diezelfde nacht twee mannen aan. Het gaat om een 43-jarige man en een 42-jarige man, beide afkomstig uit Rotterdam. De agenten namen hen mee naar het bureau om een onderzoek te starten in hoeverre de twee een rol hebben gespeeld bij het incident. Dit onderzoek loopt nog. De politie is ondertussen bezig met een uitgebreid (sporen)onderzoek. Rechercheurs spraken gedurende de nacht al met diverse getuigen en er zijn sporen veilig gesteld. Mensen die informatie hebben die kan helpen in het onderzoek en die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 (Anoniem).