Agent die Mitchel Winters (21) doodschoot gaat vrijuit

Nieuws Kort nieuws Agent die Mitchel Winters (21) doodschoot gaat vrijuit
thumbnail

Schiedam - De agent die Mitchel Winters (21) op dinsdag 30 mei doodschoot in het Beatrixpark in Schiedam wordt niet vervolgd.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de politieman volgens de regels geschoten. Hij zou een reële inschatting hebben gemaakt dat hij in gevaar was. Mitchel werd één keer door een politiekogel geraakt, maakte het OM vanmorgen bekend. De politieman heeft verklaard dat Mitchel eerst zijn handen niet wilde laten zien en uiteindelijk met een zwart voorwerp op hem afliep. Dat voorwerp zou op hem zijn gericht als een vuurwapen. Bij Mitchel werd geen vuurwapen gevonden.

De agent die schoot reageerde op een melding dat een jongen zou zijn beroofd en beschoten. Uit onderzoek blijkt dat Mitchel die melding zelf gedaan had. Hij gaf zijn eigen signalement door aan de meldkamer. Een familielid van Mitchel heeft zijn stem herkend. De telefoon waarmee de melding is gedaan, is bij Mitchel aangetroffen.

Het is mogelijk dat de agent de telefoon die Mitchel in zijn hand had, heeft aangezien voor een vuurwapen. De telefoon had een zwart hoesje, zegt een woordvoerster van het OM. Er zijn geen getuigen van de schietpartij. De politieman ging die avond alleen naar het park.