Brand door hennepkwekerij

Nieuws Kort nieuws Brand door hennepkwekerij
thumbnail

Rotterdam - Maandagavond woedde er korte tijd brand in een woning aan de Schiedamseweg in Rotterdam. Oorzaak was waarschijnlijk kortsluiting door een hennepkwekerij in de kruipruimte. Niemand raakte gewond.

Maandagavond 22 augustus zagen agenten die over de Schiedamseweg reden rook uit een woning komen. Zij waarschuwden de brandweer en de aanwezige bewoner van een andere woning in het portiek. Toen de brand snel geblust was, ontdekten politiemensen in de uitgegraven kruipruimte onder twee woningen een hennepkwekerij.

Omdat er als gevolg van de brand veel water in de ruimte stond en er bovendien gevaarlijke gassen hingen, kon er niet gelijk nader onderzoek worden gedaan. Dinsdagochtend kwam de politie terug om de kwekerij te ontmantelen. Zij trof ongeveer 700 planten aan, en apparatuur om de groei te bespoedigen.
De netwerkbeheerder stuurde een fraudespecialist om te onderzoeken of er mogelijk ook sprake was van stroomdiefstal. Dat bleek inderdaad het geval. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie onderzoekt de zaak verder.