Motoragent op fiets pakt drugsrunner op

Nieuws Kort nieuws Motoragent op fiets pakt drugsrunner op
thumbnail

Schiedam - Gistermiddag heeft de politie een man aangehouden na een korte achtervolging. De agent die op de motor een auto staande hield deelde zijn verhaal op Facebook."Gisterenmiddag reed ik op de dienstmotor door de wijk en zag ik een opvallend voertuig rijden waarvan ik wist dat het voertuig in verband werd gebracht met zwaardere criminaliteit. Toen ik de bestuurder van het voertuig controleerde bleek deze ongewenst vreemdeling te zijn waarop ik hem aanhield.

Omdat ik alleen was vroeg ik er een auto bij om de arrestant te vervoeren. Op dat moment had de verdachte weinig zin om mee te gaan en rende hard weg. Ik was al een aantal meter van de motor vandaan en de verdachte ging de hoek bij een flat om. In een split second had ik besloten om te voet de achtervolging in te zetten om de verdachte niet uit het zicht te verliezen door eerst terug naar de motor te gaan. Eenheden in de buurt waren inmiddels onderweg om te assisteren.

Ik hield de verdachte zeker niet bij en op het Henriette Bosmansplein vroeg (vorderde) ik de fiets van een bewoner van de flat. Fietsend achter de verdachte aan, inmiddels ondersteund door meerdere politiewagens en een andere motorrijder ging de verdachte rennend de Churchillweg en de trambaan over.

Hierachter ligt al enige tijd een sloot en de verdachte ging dan ook kopje onder en probeerde de Molensingel te bereiken. De andere motorrijder was al omgereden waarop de man zich over gaf en in nat pak mee kon naar het bureau.

Na onderzoek in het voertuig troffen we vermoedelijk harddrugs aan met een waarde van vele duizenden euro's. Dit is in beslag genomen en wordt onderzocht (of het daadwerkelijk drugs betreft). Ook het voertuig hebben we in beslag genomen.

Ik wil de omstanders en de eigenaar van de fiets bedanken voor de hulp!"