Vlaardingse 112-fotograaf vast voor saboteren spoor

Nieuws Kort nieuws Vlaardingse 112-fotograaf vast voor saboteren spoor
thumbnail

Vlaardingen - De politie heeft afgelopen week 2 mannen uit Vlaardingen aangehouden voor het leggen van objecten op het treinspoor tussen Vlaardingen en Maassluis.



Agenten hielden woensdagavond de twee aan voor het plaatsen van houten balken op het treinspoor in de omgeving van de spoorwegovergang aan de Schenkelsdijk in Maassluis. Getuigen zagen om 23.00 uur dat twee mannen rondhingen bij en op het spoor. Ze doken weg toen een trein passeerde en keerden daarna terug, vermoedelijk om houten balken op het spoor te leggen.

De getuigen verloren de mannen uit het oog, maar konden wel het kenteken noteren van de auto waarin zij wegreden. De politie werd gebeld en die kon de mannen op basis van het kenteken dat de getuigen aan hen hadden gegeven, in hun huis in Vlaardingen aanhouden. De twee Vlaardingers (21- en 23 jaar oud) zijn voor verhoor naar een politiebureau overgebracht en daar geconfronteerd met de levensgevaarlijke actie. Ze zitten nog vast.

Het AD Rotterdams Dagblad meldde vanavond dat is gebleken dat één van hen een 112-fotograaf is van een landelijk persbureau. Ook heeft de 21-jarige een eigen 112-website. Of de mannen uit baldadigheid bezig waren of voor het maken van nieuws voor hun eigen website wordt nog onderzocht.

De rechter-commissaris, aan wie ze vandaag zijn voorgeleid, neemt de zaak hoog op. Het tweetal wordt officieel verdacht van het opzettelijk veroorzaken van gevaar voor het treinverkeer. De mannen blijven langer in voorlopige hechtenis.