Schiedammer (24) opgepakt voor moord

Nieuws Kort nieuws Schiedammer (24) opgepakt voor moord
thumbnail

Helmond - In het onderzoek naar de dodelijke overval op de hoogbejaarde mevrouw Mien Graveland uit Helmond heeft de politie woensdag 28 september een 24-jarige man uit Schiedam aangehouden. Hij werd rond 13.30 uur gearresteerd in Rotterdam en is in verzekering gesteld. Het Openbaar Ministerie en de politie zien deze arrestatie als een belangrijke doorbraak in het onderzoek.



Eerder werden in deze zaak al drie mannen (momenteel 26, 28 en 29 jaar) uit Helmond opgepakt. Zij zaten in voorlopige hechtenis maar zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De mannen zijn nog wel verdachten.

De 86-jarige weduwe werd vrijdag 29 augustus 2014 tussen 10.30 en 13.30 uur in haar woning aan de Bestevaer in Helmond overvallen door meerdere mannen. Het slachtoffer raakte bij de overval zwaargewond. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis en overleed daar diezelfde avond. De dodelijke overval had en heeft veel impact op de nabestaanden en de inwoners van de wijk waarin de hoogbejaarde vrouw woonde. Het onderzoek gaat volop door, waarbij meer aanhoudingen niet uitgesloten kunnen worden.