Twee meisjes na zware mishandeling aangehouden

Nieuws Kort nieuws Twee meisjes na zware mishandeling aangehouden
thumbnail

Vlaardingen - Twee 14-jarige meisjes uit Schiedam zijn op 25 oktober in hun woonplaats aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

De twee zouden op 2 oktober een 15-jarige meisje uit Vlaardingen zodanig geschopt en geslagen hebben dat ze een hersenschudding opliep. Ook zat ze onder de blauwe plekken en had ze een gekneusde duim.

Het meisje liet op 2 oktober op een voetpad bij de Hofsingel in Vlaardingen haar hond uit, toen een groepje van zo?n vijf jongens naar haar toeliep en haar aansprak. Al snel kwamen er vier meisjes bij, van wie twee direct op de Vlaardingse afsprongen en haar mishandelden. Ze werd onder meer tegen haar hoofd en haar rug geschopt en haar keel werd dichtgeknepen. De overige jongeren stonden erbij en keken ernaar. Het slachtoffer wist weg te komen en naar huis te gaan.

Het meisje deed op 3 oktober aangifte, waarna het onderzoek naar de verdachten startte. Dat leidde op 25 oktober tot de arrestatie van het tweetal. Beide meisjes zijn na verhoor heengezonden. Eén van hen heeft een dagvaarding gekregen, over de eventuele vervolging van het tweede meisje moet nog besloten worden.