Vierde beroving pizzakoerier in twee weken.

Nieuws Kort nieuws Vierde beroving pizzakoerier in twee weken.
thumbnail

Schiedam - Vrijdagavond beroofden twee mannen opnieuw een bezorger van zijn geld, ditmaal aan de Johan de Wittsingel in Schiedam.

Het tweetal lokte gisteravond rond 23.30 uur een pizzabezorger met een valse bestelling naar een huis aan de Johan de Wittsingel. Buiten de woning werd de pizzakoerier opgewacht door het duo. Eén van hen bedekte met zijn hand de ogen van de slachtoffer en hij maakte hem zijn geld afhandig. De bezorger raakte niet gewond.

De politie is op zoek naar de daders. Het zijn twee mannen van tussen de 20 en 25 jaar, ongeveer 1.80m lang. Ze hadden een buitenlands accent (vermoedelijk Arabisch of Turks) en droegen een bivakmuts. De mannen hadden handschoenen aan en droegen een zwarte jassen met capuchon. Ook droegen ze spijkerbroeken met zwarte sportschoenen.

Het is de vierde keer in korte tijd dat een pizzabezorger wordt beroofd in Schiedam-Nieuwland. Eerder sloegen de overvallers toe op de Dirk Gerhardtstraat, de Donker Curtiusstraat en de Burgemeester van Haarenlaan. De overvallers lijken elke keer (ongeveer) dezelfde werkwijze te hanteren. Bezorgers worden naar een adres gelokt en onderweg overvallen.