13-jarige opgepakt voor diefstal fietsen

Nieuws Kort nieuws 13-jarige opgepakt voor diefstal fietsen
thumbnail

Vlaardingen - De politie in Vlaardingen heeft woensdag een 13-jarige Vlaardinger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht tenminste 11 fietsen te hebben gestolen.

De fietsen werden in de periode juli t/m oktober gestolen vanaf meerdere locaties in Vlaardingen. Zo werd onder andere vanaf de Diepenbrockstraat een snorfiets weggenomen. Na meerdere aangiften met eenzelfde patroon startte de politie een onderzoek. Daarbij kwamen ze o.a. de tiener op het spoor. Hij werd op woensdag 14 december aangehouden in een woning in Vlaardingen.

De tiener handelde waarschijnlijk niet alleen. Een groepje jongeren maakte gebruik van een vissleutel of lopersleutel om zo het slot makkelijk te openen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Doe altijd aangifte!
Het is belangrijk om altijd aangifte te doen, omdat de politie alleen met een aangifte een onderzoek kan starten. Als de aangifte voldoende aanknopingspunten heeft begint een onderzoek, kan de dader gepakt worden en kan de opgelopen schade verhaald worden. Ook kan de politie de eigenaar van aangetroffen gestolen goederen makkelijk vinden.

Wanneer de aangifte in eerste instantie te weinig aanknopingspunten heeft om de dader te vinden, wordt de informatie gebruikt om te voorkomen dat u of anderen opnieuw slachtoffer worden. Om te achterhalen op welke plekken een misdrijf vaak plaatsvindt bijvoorbeeld. De politie kan dan maatregelen nemen: meer toezicht of gerichte acties. Niet alleen vergroot dat de pakkans, het werkt ook preventief.