Dronken bestuurder aangehouden na gevaarlijke vlucht.

Nieuws Kort nieuws Dronken bestuurder aangehouden na gevaarlijke vlucht.
thumbnail

Vlaardingen - Zaterdagochtend ging een 43-jarige Vlaardinger er in zijn auto op hoge snelheid vandoor toen de politie hem wilde controleren.

Hij passeerde tijdens zijn vlucht op hoge snelheid diverse kruisingen en reed tegen het verkeer in. Uiteindelijk was er een waarschuwingsschot voor nodig om de dronken bestuurder aan te houden.

Agenten zagen even na 5 uur ?s morgens de auto rijden. Omdat in de auto in het verleden een vuurwapen was aangetroffen, besloten de agenten de auto te controleren. Zij gaven de bestuurder een stopteken, maar daarop ging de 43-jarige man er op hoge snelheid vandoor. Met ruim 80 km/u reed de man door de binnenstad en tegen het verkeer in. De man keerde met dezelfde snelheid op de Oosthavenkade. Agenten hebben de auto van de zijkant geraakt in ene poging hem te stoppen, maar nog steeds reed de man door.

De agenten riepen over hun portofoon om bijstand. Te hulp schietende agenten zagen de bewuste auto op de Westlandseweg op zich af rijden. Een politieauto sneed de weg af voor de auto, waardoor de bestuurder gedwongen was te stoppen. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen in de auto benaderden de agenten de bestuurder met een BTGV, een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten. In de auto zaten in totaal vier inzittenden.

De agenten riepen dat de inzittenden uit moesten stappen met hun handen zichtbaar. De bestuurder luisterde ook niet naar deze aanwijzingen waarna een waarschuwingsschot werd gelost. Daarop gehoorzaamde de 43-jarige Vlaardinger en kon hij worden aangehouden. Hij zit vast voor zijn dollemansrit. Ook bleek hij dronken te zijn.