Rotterdam - De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen. De recherche is er dan ook op gebrand om de verdachten van dit soort zaken zo snel mogelijk aan te houden.
Zo ook na de mishandeling van een agent op de Laan op Zuid op zaterdag 21 januari. Het onderzoek leidde woensdag naar de verblijfplaats van de man. De 20-jarige verdachte werd in een woning in Den Haag gearresteerd.
Zaterdag moest de agent voor een onderzoek naar een vermissing in het gebouw aan de Laan op Zuid zijn. Toen hij de beveiligde toegangsdeuren van het pand in ging, zag hij hoe een man met hem mee naar binnen glipte. Hij sprak de man hierop aan en vroeg hem waar hij moest zijn. De man gaf geen normaal antwoord en weigerde zijn identiteitskaart te geven. Daarom besloot de agent hem aan te houden voor de wet ID.
Maar nadat de agent één handboei had aangebracht, ging de verdachte helemaal door het lint. Er ontstond een vechtpartij waarbij de verdachte de agent meerdere malen met een vuist in zijn gezicht sloeg. De agent kwam daardoor ten val en kreeg op de grond een trap tegen zijn hoofd. Hierdoor raakte hij even buiten bewustzijn. De vechtersbaas vluchtte daarna het pand uit.
Onderzoek in de omgeving leverde die dag niets op. Wel werden camerabeelden veilig gesteld. Daarop was te zien dat de verdachte een woning binnen ging. Daar was hij niet toen de politie de woning binnen ging. Wel vonden agenten de jas en een tas van de verdachte, met daarin zijn identiteitskaart. Verder onderzoek leidde woensdag 25 januari naar Den Haag. Daar vonden agenten de 20-jarige man, zonder vaste woon-of verblijfplaats, in een woning in de Moerwijk. Hij zit vast.
De betrokken agent is blij dat de man is aangehouden. Hij liep bij de vechtpartij flinke verwondingen aan zijn gezicht op. 'Ik ben blij dat mijn collega?s hem snel op het spoor waren. Natuurlijk kun je in dit werk te maken krijgen met geweld, maar daarvoor ben ik niet in dit vak gegaan. Deze man ging zijn boekje ver te buiten en verdient een fikse straf.?
De politie en het Openbaar Ministerie tolereren geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Zij treden daar altijd tegen op! De dader wordt waar nodig niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het Openbaar Ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijvoorbeeld politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.
Verdachte mishandeling agent gearresteerd
- vrijdag 27 januari 2017
- Rotterdam
Deel dit