Verdachten van twee straatroven aangehouden

Nieuws Kort nieuws Verdachten van twee straatroven aangehouden
thumbnail

Vlaardingen - Dinsdagavond hield de politie een 30-jarige man uit Hoogvliet en een 35-jarige man uit Den Haag aan op verdenking van twee straatroven vlak na elkaar in Vlaardingen.

Rond 20.15 uur werd op de Marnixlaan een telefoon uit de handen van een 15-jarige Vlaardinger gegrist. Niet veel later werd ook een 17-jarige jongedame slachtoffer toen haar handtas aan de Dr. Wiardi Beckmansingel van haar schouder werd gerukt. Zij raakte hierbij lichtgewond.

Op 14 maart belde rond 20.15 uur een 15-jarige Vlaardinger met een geleende telefoon de politie. Hij vertelde dat hij op zijn fiets zat met zijn telefoon in zijn handen, toen een man hem aansprak of hij het apparaat mocht lenen. De jongen ging daar niet op in, maar daar nam de verdachte geen genoegen mee. Hij trok het toestel uit zijn hand en liep weg.

Kort daarna kreeg de politie een melding van twee jongemannen die achter een verdachte aanrenden die ze zojuist een vrouw hadden zien beroven. Het signalement dat de jongens doorgaven kwam precies overeen met dat van de eerdere berover. Agenten die vlakbij waren, reden meteen naar de locatie die de jongens doorgaven. Onderweg daarheen werden zij aangesproken door een meisje van 17, dat vertelde dat zij het slachtoffer was van die tweede beroving. Zij stond bij de bushalte aan de Dr. Wiardi Beckmansingel samen met een man die haar vanaf een supermarkt in de buurt was gevolgd. Na een paar minuten sloeg hij toe en probeerde hij de tas van haar schouder te rukken. Dat lukte niet, maar het meisje kwam daardoor wel ten val. Met een trap probeerde hij de tas uit haar greep te krijgen. Uiteindelijk gaven de hengels van de tas het op, braken, en de dader ging er met haar spullen vandoor.

Na een korte achtervolging wist de man zich te onttrekken aan het zicht van de alerte getuigen. De wijkagent herkende de verdachte echter van het signalement en de beelden die er waren vanuit de supermarkt. De politie wachtte hem op bij een woning en zagen dat hij instapte bij een onbekende bestuurder. Op de Bilitonlaan hielden agenten de auto staande en arresteerden de inzittenden. In de auto vonden ze de telefoon van de eerste straatroof en in het dashboardkastje een zakje met ruim 150 gram wit poeder.

Op aanwijzing van getuigen werd bij een buurtonderzoek ook de tas van de jongedame aangetroffen. De recherche zet het onderzoek voort.