Daders gewelddadige straatroof gezocht

Nieuws Kort nieuws Daders gewelddadige straatroof gezocht
thumbnail

Schiedam - Zondagochtend, 14 mei jl., rond 3:15 uur vond in de Lange Nieuwstraat in Schiedam een gewelddadige straatroof plaats. Een 18-jarige vrouw raakte hierbij gewond. Van de twee daders zijn camerabeelden. De politie is op zoek naar informatie.

De 18-jarige vrouw liep op de Lange Nieuwstraat, na haar werk in een plaatselijk café, naar huis. Ter hoogte van Plein Eendracht werd zij van achter aangevallen door twee mannen. Er werd aan haar rugtas getrokken en daarnaast kreeg zij klappen op haar hoofd. Hierdoor viel zij en werd zij over straat gesleurd. De daders probeerden haar telefoon uit haar handen te trekken en ze werd tegen haar rug en tegen een van haar benen geschopt. Het slachtoffer hield een lichte hersenschudding, een gekneusde kaak en een pijnlijk linker bovenbeen over. De daders gingen er vandoor met haar rugtas welke later terug is gevonden op de Keetsteeg.

Dader 1:
Blanke jongen
20-25 jaar oud
1.80-1.85 lang
Blond kort haar

Dader 2:
Turks/Marokaanse jongen
20-25 jaar oud
1.80-1.85 lang
Donker haar
Droeg een witte trui met capuchon en daar overheen een donkere bodywarmer.

Heeft u die die nacht iets opvallends gezien op de Lange Nieuwstraat? Heeft u de mogelijke daders zien vluchten? Herkent u de daders? Belt u dan alstublieft met de politie via 0900-8844.

Bron: Politie Schiedam