83-jarige vrouw overvallen in haar woning.

Nieuws Kort nieuws 83-jarige vrouw overvallen in haar woning.
thumbnail

Rotterdam - De politie onderzoekt een woningoverval, die maandagmiddag plaatsvond aan het Schuilingsoord in Rotterdam.

Bij de overval werden de gouden kettingen van de hals van de 83-jarige bewoonster gerukt. Zij raakte daarbij lichtgewond. De vrouw was die maandag boodschappen gaan doen en kwam iets na half vijf thuis. Tien minuten later ging de bel. De bewoonster deed open en nog voordat ze kon vragen wat de ongenode gast kwam doen, werd ze tegen de deur geduwd en werden haar twee gouden kettingen van haar nek gerukt.

De overvaller zette het daarna op een rennen richting het Kreileroord, zijn slachtoffer hevig geschrokken achterlatend. Haar sieraden zijn voor haar van grote emotionele waarde. Ook lichamelijk kwam de vrouw er niet ongeschonden af; ze liep blauwe plekken en striemen op.

De politie kwam na de melding van de overval direct ter plaatse en startte een onderzoek. Het slachtoffer is vermoedelijk gevolgd vanaf winkelcentrum Keizerswaard naar haar woning aan het Schuilingsoord.

Het signalement van de verdachte is als volgt: 16 à 17 jaar oud, donkere huidskleur, tenger postuur, bril, donkere ogen, zwart, kort krulhaar, donkere broek, donker shirt. Heeft u iets gezien of gehoord van deze laffe overval? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.