Politie vindt vuurwapen en houdt drie verdachten aan

Nieuws Kort nieuws Politie vindt vuurwapen en houdt drie verdachten aan
thumbnail

Rotterdam - Agenten hebben dinsdagavond na de vondst van een vuurwapen drie mannen aangehouden in de Willem Ruyslaan in Rotterdam.

Omdat een van hen niet voldeed aan een bevel, werd er een waarschuwingsschot gelost. Tijdens hun surveillance zagen agenten rond half tien dat er vanuit een auto op de Willem Ruyslaan iets werd overgegeven aan een scooterrijder. Toen de scooterrijder de politiewagen ontdekte, maakte hij direct aanstalten om weg te rijden. De agenten vertrouwden het niet en gingen erop af. Terwijl de ene politieman de scooterrijder controleerde, hield de ander de inzittenden van de auto in de gaten. Hij zag dat de bijrijder het portier opende en iets onder de auto schoof.

Toen duidelijk werd dat het om een vuurwapen ging, werd direct een BTGV-procedure opgestart. BTGV staat voor benaderingstechniek gevaarlijke verdachten. Een van de verdachten weigerde, nadat hem dat meerdere malen was verzocht, zijn handen omhoog te doen. Daarop losten agenten een waarschuwingsschot. Uiteindelijk konden de drie worden aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers van 23 en een van 20 jaar oud.