Vijf jongens aangehouden met vuurwapen

Nieuws Kort nieuws Vijf jongens aangehouden met vuurwapen
thumbnail

Rotterdam - Agenten hielden vrijdagavond 28 juli vijf jongens aan die in het bezit waren van een vuurwapen.

Althans, het nepwapen dat ze bij zich hadden leek zo echt dat voorbijgangers dachten dat het om een echt vuurwapen ging. Agenten hebben het wapen in beslag genomen.

Rond 20.30 uur zagen voorbijgangers een groepje van vijf jongens bij een voetbalveldje staan aan de Beukelsweg in Rotterdam. Een van de vijf gasten zou een vuurwapen vasthebben en dit op anderen richten. Met de informatie dat het zou gaan om een echt vuurwapen, gingen diverse politie eenheden direct ter plaatse. Agenten zagen een vijftal dat voldeed aan de signalementen lopen over de Van Duivevoordestraat in Rotterdam.

Bij het aanroepen van de jongens zette een van hen het op een lopen. Agenten gingen er achteraan en wisten de jongen even verderop in de kraag te vatten. Op dat moment gooide hij het vuurwapen onder een auto. De andere vier jongens gaven wel gehoor aan de agenten.

De vijf jongens, in de leeftijd van 12 tot 16 jaar uit Schiedam/Rotterdam, zijn meegenomen naar het bureau. De jongen die probeerde te ontkomen bleek na fouillering een mes bij zich te dragen. Hij heeft naast een HALT verwijzing gekregen. De andere vier zijn in de loop van de avond met een reprimande heengezonden.