Verkenningsploeg USAR.NL naar Sint-Maarten

Nieuws Kort nieuws Verkenningsploeg USAR.NL naar Sint-Maarten
thumbnail

Schiphol - Zaterdagochtend 9 september is een verkenningsploeg van USAR.NL met een civiele vlucht vertrokken naar Willemstad, Curacao.

Vanuit Willemstad zal de ploeg van vier personen zo snel mogelijk doorreizen naar Sint Maarten om contact te leggen met de lokale overheid. In het team zijn mensen aanwezig met bekendheid in het gebied.

In opdracht van het kabinet gaat de verkenningsploeg in kaart brengen hoe USAR.NL eventueel een rol kan spelen in de humanitaire noodhulp en het opstarten en in bedrijf houden van de civiele hulpdiensten op het eiland Sint Maarten.

USAR.NL is een Nederlands heavy-reddingsteam dat bestaat uit vier reddingsgroepen (SAR group), een staf- en ondersteuningsgroep (Staff and Support group) en een commandogroep (Command Group). De organisatie is multidisciplinair samengesteld en bestaat uit zoek- en reddingspersoneel, verpleegkundigen en artsen, speurhondengeleiders, bouwkundigen, ondersteunend personeel en leidinggevenden. USAR.NL telt bij een inzet zo?n 61 medewerkers. Hiervoor kan geput worden uit een personeelsbestand van ca. 135 medewerkers.

In het geval van deze inzet is een verkenningsploeg gestuurd bestaande uit vier personen:
- 1 teamleader
- 1 group leader
- 1 plannings officer
- 1 ICT specialist

Bron en foto: USAR.NL