Twee verdachten aangehouden na waarschuwingsschoten

Nieuws Kort nieuws Twee verdachten aangehouden na waarschuwingsschoten
thumbnail

Rotterdam - Door kordaat optreden van agenten zijn vannacht rond vijf uur, twee verdachten aangehouden die tijdens een achtervolging een pakket met ongeveer 2 kilo verdovende middelen uit het raampje van hun auto gooiden.

Alle geweldsmiddelen die de politie heeft waren noodzakelijk om de mannelijke verdachte te overmeesteren.

De bestuurder van een Franse auto viel op toen hij reed met verkeerde verlichting. Agenten gaven hem een stopteken op de Maaskade, maar de bestuurder was duidelijk niet van plan aan de controle mee te werken. Hij gooide een pakketje uit het raam en ging er met grote snelheid vandoor. De agenten konden daarbij de auto ternauwernood ontwijken. Voldoende redenen dus om een achtervolging in te zetten. De achtervolging voerde over het Noordereiland en terug over de Erasmusbrug naar het Vasteland. Ter hoogte van het Euromastpark stopte de auto en daar rende de bestuurder het park in. Agenten die bij de auto kwamen zagen dat er ook een passagier in de auto zat. Deze 29-jarige dame uit Frankrijk werd aangehouden. Andere agenten zetten de achtervolging te voet voort het donkere park in.

Na een korte zoektocht zagen agenten de man in de bosjes. Ze gaven hem de opdracht zich over te geven, maar dat was tegen dovemans oren gezegd. Zelfs twee waarschuwingsschoten brachten hem niet op andere gedachten. De man verzette zich hevig, en pas met de inzet van een stroomstootwapen en veel fysieke kracht kon de 42-jarige man worden aangehouden. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, stond nog gesignaleerd voor de Vreemdelingendienst. Hij is naar een politiebureau gebracht en daar ingesloten. De auto is in beslaggenomen, Forensische Opsporing zal die grondig onderzoeken. Ook de verdovende middelen zijn uiteraard in beslag genomen en worden onderzocht door het NFI.