Onrust door nepvuurwapen op kermis

Nieuws Kort nieuws Onrust door nepvuurwapen op kermis
thumbnail

Pernis - Een nepvuurwapen heeft donderdagavond voor onrust gezorgd nabij een kermis in Pernis.

Twee tieners werden aangehouden. Een voorraad nepvuurwapens van een kermisexploitant, zonder CE keurmerk, werd in beslag genomen. De politie kreeg op donderdagavond rond 19.00 uur de melding dat er iemand met een vuurwapen liep in de buurt van de kermis op het Arie van Arendplein. Bij vuurwapenmeldingen stuurt de meldkamer van de politie altijd meerdere agenten naar de locatie. Zo ook in dit geval. Meerdere voertuigen spoedden zich direct naar de kermis.

Daar leidde een kort onderzoek naar een groep jongeren, waar twee jongens van 12 en 17 jaar uit werden gehaald. Een van hen bleek inderdaad in het bezit van een vuurwapen, maar een nep variant. Deze had hij net gewonnen op de kermis.

Ondertussen ontstond er onrust en bemoeiden twee mensen zich met de aanhoudingen. Dit bleken familieleden van de verdachten, een man van 29 en een vrouw van 30 jaar uit Rotterdam. De vrouw beet de agenten en de man gaf een van hen een kopstoot. Ook deze twee werden aangehouden.

Bij de kermisexploitant waar het nepvuurwapen vandaan kwam, vonden politiemensen nog eens 19 verboden exemplaren. Verboden omdat deze speelgoedwapens geen CE keurmerk hadden. Daarom zijn ze in beslag genomen. De politie doet hier verder onderzoek naar.