Inbrekers aangehouden na zoektocht met heli

Nieuws Kort nieuws Inbrekers aangehouden na zoektocht met heli
thumbnail

Vlaardingen - Agenten hebben zaterdagavond door snel optreden een verdachte van een inbraak kunnen aanhouden in Oosterhout (Gld). Daarbij werd de politiehelikopter ingezet. Later kon ook een tweede verdachte in Vlaardingen aangehouden worden.


Rond kwart over negen gisteravond kwam er een melding binnen bij het Operationeel Centrum (meldkamer) van de politie dat er ingebroken werd bij een huis aan de Dorpstraat in Oosterhout. Er werden meteen meerdere agenten gestuurd, binnen vier minuten waren de eerste agenten ter plaatse. Ze zagen hoe er een man in het huis rondliep.

Politiehelikopter
Toen de man doorkreeg dat de politie aanwezig was, probeerde hij te vluchten. De agenten zetten de achtervolging in, maar verloren in het donker de man uit het oog. Daarom werd assistentie van de politiehelikopter gevraagd. Na een zoekactie met de helikopter werd de verdachte in een weiland in de buurt gevonden. Het gaat om een 36-jarige man uit Vlaardingen, hij is aangehouden.

Tweede verdachte
Bij de inbraak was ook een tweede man gezien, die zou met de auto gevlucht zijn. Vanochtend vroeg werd in Vlaardingen een verdachte aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij de tweede betrokkene bij de inbraak is. Dit is een 30-jarige man uit Vlaardingen.

De politie doet nu verder onderzoek naar de inbraak en de mogelijke betrokkenheid van beide mannen.