Vier mannen gearresteerd na achtervolging op A16

Nieuws Kort nieuws Vier mannen gearresteerd na achtervolging op A16
thumbnail

Rotterdam - Vier Belgische mannen konden donderdagavond geen kant meer op: meerdere agenten zetten de auto na een achtervolging over de A16 aan de kant bij ?s-Gravendeel.

Het viertal werd uit de auto gehaald en gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident in Rotterdam.

Het vermoedelijke schietincident vond donderdag aan het begin van de avond plaats nabij het Schieplein. Een grijze golf met een Belgisch kenteken, komende vanaf de G.K. van Hogendorpweg, stond voor het verkeerslicht van het Schieplein stil, toen twee mannen opdoken en hun kofferbak open deden. Daar waren de vier inzittenden niet van gediend. Zij losten volgens getuigen enkele schoten en gingen er met hoge snelheid vandoor de A20 op, met de achterklep op dat moment nog open.

De politie werd door getuigen gealarmeerd en meerdere agenten startten op de A16 de achtervolging. Ter hoogte van de afrit ?s Gravendeel wisten de agenten de auto aan de kant te krijgen. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen in de auto, trokken de agenten hun vuurwapen voor een speciale aanhoudingstechniek van de verdachten(een BTGV).

Daarbij moesten de verdachten één voor één uit een voertuig stappen en werden ze gearresteerd. Vanwege deze aanhoudingen lag het verkeer op de A16 tijdelijk even stil. Tijdens de fouillering en doorzoeking van de auto werd geen vuurwapen aangetroffen. De mannen zitten nog voorlopig vast.