Kruispunt aangepakt na vele ongevallen

Nieuws Kort nieuws Kruispunt aangepakt na vele ongevallen
thumbnail

Schiedam - Op het kruispunt Nieuwe Damlaan - Mgr. Nolenslaan gebeuren met enige regelmaat aanrijdingen tussen kruisend verkeer. Om dit op te lossen is in overleg met bewoners, ondernemers en hulpdiensten besloten om het kruispunt Nieuwe Damlaan - Mgr. Nolenslaan vanaf woensdag 31 januari 2018 zo in te richten dat het vanaf de Mgr. Nolenslaan niet mogelijk is de Nieuwe Damlaan over te steken of vanaf de Nieuwe Damlaan linksaf de Mgr. Nolenslaan in te rijden.

Bij wijze van proef wordt de middenberm van de Nieuwe Damlaan vanaf 31 januari afgesloten voor het autoverkeer. Het autoverkeer kan de Nieuwe Damlaan dan niet meer oversteken, maar voetgangers, fietsers en hulpdiensten wel. Deze maatregel, die voorlopig wordt ingesteld voor vijf maanden, moet de kruising veiliger maken. De pilot behoort tot de aanpak van een van de 'black spots' (aanpak van gevaarlijke kruispunten) zoals benoemd in het uitvoeringsprogramma Verkeersveiligheid.

De huidige doorgang voor auto's wordt met verhoogde betonbanden en paaltjes geblokkeerd, maar fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen de weg wel oversteken. Na de proefperiode wordt de maatregel later dit jaar met diverse partijen geëvalueerd. Daarna wordt een definitieve oplossing gekozen. Tijdens de proef blijft het winkelcentrum aan de Mgr. Nolenslaan steeds bereikbaar.

Het autoverkeer op de Nieuwe Damlaan kan de Mgr. Nolenslaan bereiken via de eerstvolgende rotonde bij de Burg. Honnerlage Gretelaan of het Nieuwlandplein. De omleiding wordt met borden aangegeven. De Mgr. Nolenslaan blijft ook bereikbaar via de Loeffstraat.

Dinsdag 30 januari 2018 organiseert de gemeente van 19.00 uur tot 21.00 uur een informatieavond in het Stadskantoor.

Foto: Archief