Weer tieners gearresteerd voor dubbele liquidatie

Nieuws Kort nieuws Weer tieners gearresteerd voor dubbele liquidatie
thumbnail

Rotterdam - De politie heeft wederom twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij op 20 december op de Rhijnauwensingel.

Het gaat om twee jonge mannen van 18 jaar uit Rotterdam.

De afgelopen weken onderzocht een grootschalig opsporingsteam zorgvuldig het schietincident op de Rhijnauwensingel. Daarbij kwamen woensdagavond 20 december de 25-jarige Lindomar Elizabeth en de 26-jarige Gilbert Henrietta om het leven. De liquidatie was voorbereid.

De slachtoffers werden in de gaten gehouden en waren net in hun auto gestapt, toen er vanuit een passerende Audi Station met een automatisch vuurwapen (Kalashnikov, type AK47) op hen werd geschoten. Inmiddels lijkt het er op dat de daders het voornamelijk gemunt hadden op de 26-jarige Gilbert Henriëtta. De vluchtauto van de daders, eerder uit Rotterdam gestolen, werd na de liquidaties in brand gestoken op de Kruisweg in Ridderkerk.

Het onderzoek leidde de afgelopen weken naar de verdachten. De eerste verdachte werd dinsdagochtend 13 februari aangehouden. Hij was tijdens het schietincident overigens pas 17 jaar. Twee dagen later, donderdagmiddag 15 februari werd de tweede verdachte, eveneens een 18-jarige verdachte, gearresteerd. De derde verdachte, vrijdagochtend gearresteerd, zat al in hechtenis.