Tweede verdachte voor schietpartij Vlaardingen aangehouden

Nieuws Kort nieuws Tweede verdachte voor schietpartij Vlaardingen aangehouden
thumbnail

Vlaardingen - Half april raakte een man levensgevaarlijk gewond toen hij werd beschoten op de Dirk de Derdelaan. Begin juni werd een 27-jarige Vlaardinger aangehouden. Deze week hielden agenten in Schiedam een 23-jarige man aan.

Vlak na het schietincident kwamen beelden beschikbaar waarop te zien is hoe een groepje van vier mannen richting de Dirk de Derdelaan loopt en één van hen diverse kogels afvuurt. Een groot onderzoeksteam is op zoek naar de mannen uit dit bewuste groepje. Begin juni controleerden agenten in Tilburg een man die één van de gezochte verdachten bleek te zijn.

Afgelopen dinsdag 19 juni reden agenten door de Van Swindenstraat in Schiedam toen zij een man zagen lopen die zij herkenden als één van de verdachte uit dit groepje van vier. Ze hielden de man, een 23-jarige Vlaardinger aan. Ze besloten ook de woning die hij zojuist verlaten had te controleren. In die woning lag een grote zak hennep en bruine en witte poeder. Ook werden spullen gevonden die duiden op handel in verdovende middelen.

Het onderzoek naar het schietincident is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron: Politie Vlaardingen