Preventief fouilleren levert messen en drugs op

Nieuws Kort nieuws Preventief fouilleren levert messen en drugs op
thumbnail

Schiedam - Preventief fouilleren aan het Albert van Raalteplein leverde donderdagmiddag drie messen en tien zakjes verdovende middelen op. De Belastingdienst inde 19.000 euro en nam 6 auto s in beslag.

Om overlast in de wijk Groenoord te bestrijden hielden agenten van het wijkteam en de verkeerspolitie in samenwerking met de belastingdienst, een preventief fouilleeractie. De burgemeester van Schiedam heeft het gebied aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit biedt agenten onder andere de mogelijkheid om vervoermiddelen (preventief) te doorzoeken. In totaal werden 60 mensen gefouilleerd.

Controle van auto s en de inzittenden leverde onder andere de arrestatie van een 28-jarige man uit Vlaardingen op. Hij had 10 zakjes met vermoedelijk cocaine op zak. De drugs zijn in beslag genomen en de Vlaardinger is ingerekend voor verhoor. Een andere man deed afstand van drie messen.

De belastingdienst inde 19.000 euro en nam 6 auto s in beslag. Daarnaast schreven agenten 25 bekeuringen uit voor onder andere rijden zonder rijbewijs, bellen achter het stuur en het niet dragen van een helm.