19 boetes voor negeren rood kruis A20

Nieuws Kort nieuws 19 boetes voor negeren rood kruis A20
thumbnail

Rotterdam - Tijdens het afhandelen van een incident op de A20 werd door een groep automobilisten het rode kruis genegeerd. In totaal werden 19 automobilisten in drie kwartier op de bon geslingerd. Binnenkort krijgen zij via het Centraal Justitieel Incasso Bureau de boete van 230 euro in hun brievenbus.

De politie was zondagavond rond 20.00 uur bezig met een pechgeval op de A20, ter hoogte van de tunnel bij het Kleinpolderplein. Vanwege de verkeersveiligheid stelde Rijkswaterstaat de rijstrooksignalering in werking, de zogeheten rode kruizen. Boven de betrokken rijstrook werd het rode kruis aangezet. In 45 minuten kozen er negentien automobilisten voor om het rode kruis te negeren, wat ze een boete opleverde.

Rijkswaterstaat neemt met onder andere rijstrookafsluitingen en pijlwagens al maatregelen om wegwerkers, weginspecteurs en hulpverleners te beschermen tegen ongevallen. Het rode kruis is een belangrijke verkeersmaatregel om de weggebruiker tijdig aan te geven dat een rijbaan niet meer mag en kan worden gebruikt.