Woning in beslag genomen in witwaszaak

Nieuws Kort nieuws Woning in beslag genomen in witwaszaak
thumbnail

Rotterdam - Drie mannen in de boeien en ruim 17.000 euro, drie auto’s, een woning en luxe spullen in beslag; een mooi resultaat van een groot witwasonderzoek.

Sinds december 2017 draaide een team van rechercheurs een onderzoek. De aanleiding was een controle van een auto waarbij de bestuurder 20.000 euro op zak had waar hij geen verklaring voor kon geven. Het onderzoek leidde naar een pand waar 160.000 euro en meerdere dure horloges werden aangetroffen.

Aan de hand daarvan begon dit witwasonderzoek. Dinsdag werden daarom drie mannen, 41, 42 en 45 jaar uit Rotterdam aangehouden. Vervolgens zijn er vijf woningen en vier bedrijfspanden doorzocht wat in totaal 17.210 euro en vreemde valuta opleverde. Een zeer luxe ingerichte woning in Rotterdam-Zuid ter waarde van een paar ton, is in z’n geheel in beslaggenomen.

In de woning lagen dure horloges, alsmede sieraden, kleding en tassen en meerdere telefoons waar beveiligd mee gecommuniceerd kan worden. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, zijn er ook nog drie dure suv’s in beslag genomen.