Politie haalt elf migranten uit vrachtwagens

Nieuws Kort nieuws Politie haalt elf migranten uit vrachtwagens
thumbnail

Vlaardingen - De politie hield dinsdagochtend tijdens een controle elf migranten aan, die zich hadden verschanst in een vrachtwagen. Het gaat om mannen met de Albanese nationaliteit, tussen de 19 en 32 jaar oud.

Tijdens de controle werd de politie ondersteund door de brandweer Rotterdam-Rijnmond.

De controle werd gehouden op een ferryterrein in Vlaardingen. Vanaf dit terrein vertrekken vrachtwagens met de ferry naar het Verenigd Koninkrijk. Migranten die "inklimmen" in vrachtwagens hopen op deze manier –illegaal- de oversteek naar Engeland te kunnen maken. Medewerkers van de Zeehavenpolitie en basisteam Waterweg controleren dit terrein en andere haventerreinen vrijwel dagelijks. Na aantreffen, gaan migranten door naar de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM). De AVIM bekijkt of een migrant een terugkeerbesluit en aanvullend een inreisverbod kan krijgen.

Tussen de lading van de vrachtwagens, vonden ze twee keer vier en een keer drie migranten met de Albanese nationaliteit. Ze werden aangehouden en hebben een terugkeerbesluit en aanvullend een inreisverbod gekregen. Zij mogen dus twee jaar lang de Europese Unie niet in reizen. Momenteel zitten ze in bewaring. De chauffeurs van de vrachtwagens zijn gehoord.