Arrestatieteam valt het verkeerde huis binnen

Nieuws Kort nieuws Arrestatieteam valt het verkeerde huis binnen
thumbnail

Schiedam - Het zwaar bewapende arrestatieteam dat vrijdagnacht na een schietpartij in Schiedam een woning binnenviel, was daar aan het verkeerde adres.

De nietsvermoedende bewoners kregen de schrik van hun leven en zitten nu met een flinke schadepost. De politie startte vrijdagavond een onderzoek na een melding dat in een woning aan de Rozenburgsestraat in de Schiedamse wijk de Gorzen iemand werd gegijzeld. Daarbij zou ook zijn geschoten, waarna een gewonde man naar het ziekenhuis werd gebracht. Bij het ziekenhuis trof de politie het voertuig met daarin het slachtoffer.

Direct werd actie genomen in de Rozenburgsestraat, maar daar werd een pijnlijke vergissing gemaakt. Het arrestatieteam wilde de verkeerde woning binnenvallen en verkeek zich ook nog eens op de voordeur. Omdat de politie de deur niet ingebeukt kreeg, werd de kettingzaag er in gezet. Daarmee werd niet alleen door de deur maar ook de muur erachter gezaagd. De bewoners hadden niets met de schietpartij te maken. Voor de arrestatie had de politie, bleek later, letterlijk en figuurlijk een deurtje verder moeten zijn.