21 straatrovers, overvallers en inbrekers van straat

Nieuws Kort nieuws 21 straatrovers, overvallers en inbrekers van straat
thumbnail

Rotterdam - De week begon goed voor de politie in Rotterdam-Zuid. Maar liefst 21 verdachten van overvallen, straatroven en woninginbraken werden op maandag en dinsdag tijdens een grote actie ingerekend.

Een team van rechercheurs en agenten verbonden aan politiebureaus in Charlois, Feijenoord en IJsselmonde trokken er gezamenlijk op uit. De misdrijven vonden daar plaats, vandaar ook dat de politie juist in dit deel van de stad tot deze actie besloot.

De verdachten, van wie de jongste 14 jaar en de oudste 38 jaar; waren samen ‘goed’ voor zeven straatroven, twee woninginbraken, één overval, afpersing, identiteitsfraude en oplichting.

Onder hen is een Rotterdamse vrouw van twintig jaar, zij wordt verdacht van internetoplichting. Daarnaast verhoorde de politie vier minderjarigen in de leeftijden van 14, 15 en 16 jaar. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een aantal straatroven in het Zuiderpark afgelopen zomer.

Van de 21 verdachten worden er twee voorgeleid aan de rechter-commissaris, zeven moeten zich op een later moment voor de rechter verantwoorden. Eén verdachte is in verzekering gesteld in afwachting van een nader besluit. Vier verdachten zaten al vast voor andere feiten.