Scholier krijgt klap tegen hoofd en wordt beroofd van fiets

Nieuws Kort nieuws Scholier krijgt klap tegen hoofd en wordt beroofd van fiets
thumbnail

Vlaardingen - Het zal je (kind) overkomen: dat je gewoon van school naar huis fietst, je ineens een klap op je hoofd krijgt waardoor je bijna valt, en dat de daders er vervolgens met je fiets vandoor gaan.

Het overkwam een 12-jarige jongen uit Vlaardingen donderdagmiddag. Even voor 13.30 uur reed hij weg bij het Geuzencollege. Hij fietste met een groepje in de richting in de richting van de Trekkade, via de Juliana van Stolberglaan/Heiligerleelaan. Op de Trekkade pakte een jongen van een jaar of 16 zijn zadel vast en gaf hem een klap tegen zijn hoofd. Hij pakte de fiets af en ging er samen met een andere jongen vandoor. De 12-jarige en zijn vrienden blijven enorm geschrokken achter.

Het slachtoffer geeft aan dat hij de twee daders daarvoor samen op het schoolplein had gezien. Het gaat om twee jongens van ongeveer 16 jaar. De een was lichtgetint, ongeveer 1.80 m lang, droeg een zwarte jas, donkere spijkerbroek en de capuchon van zijn jas over zijn hoofd. Zijn maat stond een stukje verderop met een zwarte fiets aan de hand, had bruin of zwart haar en droeg een zwarte jas waarvan hij ook de capuchon van over zijn hoofd droeg.