8 woningen onbewoonbaar na uitslaande brand

Nieuws Kort nieuws 8 woningen onbewoonbaar na uitslaande brand
thumbnail

Rotterdam - Een brand in een woning aan de Gerdesiaweg zorgde vrijdagavond voor een hoop schade. Acht woningen moesten worden ontruimd. De politie hield een 53-jarige bewoner van het portiek aan op verdenking van brandstichting.

Omstreeks 22.30 uur kregen de hulpdiensten meerdere meldingen van een uitslaande brand op de vierde etage van een portiek aan de Gerdesiaweg. De brandweer schaalde op naar Zeer Grote Brand en kwam met onder andere 3 ladderwagens ter plaatse.. Vanwege de korte maar felle uitslaande brand, moesten de bewoners van het portiek hun huizen verlaten. Zij werden tijdelijk elders opgevangen. Toen de brand geblust was, bleek dat de schade aan de betreffende woning en het dak enorm was. Onderliggende woningen hadden vooral te maken met roet- en waterschade.

Bij de politie ontstond, na een eerste schouw van de woning, het vermoeden van brandstichting. Na overleg met officier van justitie hielden agenten de 53-jarige bewoner van het huis aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en wordt in de loop van de dag verhoord. Zijn kleding nam de politie in beslag. Het onderzoek naar de exacte oorzaak van de brand wordt voortgezet.