Beveiligingssoftware Hoekse Lijn goedgekeurd

Nieuws Kort nieuws Beveiligingssoftware Hoekse Lijn goedgekeurd
thumbnail

Rotterdam / Schiedam / Vlaardingen / Hoek van Holland - De beveiligingssoftware voor de Hoekse Lijn, waar al maandenlang problemen mee zijn, is goedgekeurd. Dit betekent dat er vanaf aanstaande maandag volop getest gaat worden met meerdere metro's en op volle snelheid.

De problemen met de software lijken opgelost. Ook het probleem met de overweg bij de Deltaweg in Maassluis lijkt verholpen. Voor de laatste testfase is nu een veiligheidscertificaat afgegeven. Dit betekent dat men vanaf maandag vaker metro's op volle snelheid voorbij zal zien komen.

Voor de officiële ingebruikname is nog geen veiligheidsverklaring; deze kan pas worden toegekend als ook in de laatste testfase geen problemen meer gevonden worden. Als alles mee zit kunnen de eerste metro's met passagiers vermoedelijk begin augustus gaan rijden.

De ombouw van de Hoekse Lijn van trein- naar metroverbinding ging in april 2017 van start en zou 5 maanden duren. De vertraging is dus al meer dan 2 jaar momenteel, maar het einde lijkt in zicht.