Actie spookbewoning: Wapens en drugs van straat

Nieuws Kort nieuws Actie spookbewoning: Wapens en drugs van straat
thumbnail

Rotterdam - Dankzij een actie tegen spookbewoning zijn er weer vuurwapens en drugs van straat. De politie arresteerde gisteravond vier personen op verdenking van vuurwapenbezit en de handel in verdovende middelen.

Twee verdachten zijn in de woning aan de Willem van Hillegaersbergstraat aangehouden, een derde man probeerde via het dak te vluchten en werd ook aangehouden. De vierde verdachte is in een auto op de Spinozaweg gearresteerd. Omdat hij mogelijk in het bezit was van een vuurwapen hebben agenten hem met een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) aangehouden.

Bij de doorzoeking van de woning aan de Willem van Hillegaersbergstraat zijn verdovende middelen, mogelijke chemicaliën voor de productie van drugs, vier vuurwapens en grote hoeveelheden contant geld gevonden.

Op het adres stond niemand ingeschreven, het gaat dus om spookbewoning. Daarbij schrijven personen zich niet in bij het bevolkingsregister of gebruiken zij valse papieren om uit beeld te blijven van de overheid.