Weekendafsluiting Ketheltunnel A4 Delft-Schiedam

Nieuws Kort nieuws Weekendafsluiting Ketheltunnel A4 Delft-Schiedam
thumbnail

Schiedam / Vlaardingen - Rijkswaterstaat voert in het weekend, van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot maandag 29 juli 2019 05.00 uur, onderhoudswerkzaamheden uit aan de Ketheltunnel in de A4 bij Schiedam. Gedurende de werkzaamheden is de Ketheltunnel richting Amsterdam tussen het Kethelplein en Delft afgesloten. Weggebruikers vanuit de zuidzijde (Schiedam) die richting Den Haag reizen dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd, die kan oplopen tot 10 minuten.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer vanuit de zuidzijde (Schiedam) omgeleid via Knooppunt Kethelplein en de A20 naar de A13. De omleidingsroute zorgt voor weggebruikers vanuit de zuidzijde voor een extra reistijd van ongeveer 10 minuten. Weggebruikers vanuit de noordzijde (Delft) kunnen gewoon gebruik maken van de Ketheltunnel en hoeven geen rekening houden met extra reistijd. De werkzaamheden vinden alleen plaats in de oostelijke buis, richting Amsterdam. Gele borden ter plaatse en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan.

De tunnels in Nederland behoren tot de veiligste van Europa. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit om de levensduur van de tunnel te verlengen en de veiligheid te kunnen garanderen. Bij dit onderhoud vervangt Rijkswaterstaat de isolatie in de wandbekleding. Door de werkzaamheden kunt u als weggebruiker ook in de toekomst vlot en veilig door de Ketheltunnel rijden.

De afgelopen weken hebben diverse hitteproeven plaatsgevonden in de tunnel om ook bij een zeer grote brand de veiligheid te kunnen waarborgen. Volgens de openstellingsvergunning dient de tunnelwand 60 minuten weerstand te moeten bieden aan een brand. De eerste testresultaten zijn positief. In het najaar volgt een definitief advies richting gemeenten en brandweer.