Wilde achtervolging door Rotterdam

Nieuws Kort nieuws Wilde achtervolging door Rotterdam
thumbnail

Rotterdam - Zondagavond kwam er een melding via 112 binnen over een zwarte auto die agressief zou rijden in Rotterdam-West. Cameratoezicht kreeg al snel een auto in beeld op de Vierambachtsstraat.

De bestuurder werd aangesproken en kreeg de opdracht om de politie te volgen. Vrijwel meteen ging het gas erop en ontstond er een achtervolging. Met bizar hoge snelheden reed het voertuig door het centrum van Rotterdam. Er werden snelheden van boven de 120 kilometer per uur gehaald en even later werd er spookgereden nabij de Blaak.

Met meerdere eenheden probeerde agenten de achtervolging te stoppen zonder het overige verkeer in gevaar te brengen. Uiteindelijk is het voertuig in Capelle aan den IJssel geramd en klemgereden. De bestuurder en bijrijder gingen er te voet vandoor maar kwamen niet ver meer. De achtervolging hadden ze verloren maar bij de aanhouding ging de bestuurder nog in gevecht. Helaas voor hem heeft hij ook deze niet gewonnen waarna hij is aangehouden.

Het betrof een 17-jarige jongen uit Rotterdam. Hij had geen rijbewijs en vermoedelijk is dat de reden van zijn vlucht geweest.