Rechter spreekt man vrij die agent mishandelde om onduidelijke aangifte

Nieuws Kort nieuws Rechter spreekt man vrij die agent mishandelde om onduidelijke aangifte
thumbnail

Rotterdam - De rechtbank Rotterdam heeft een man vrijgesproken die 2 weken geleden een agent mishandelde. Volgens de rechter was de aangifte onduidelijk en kan de verdachte nu gaan.

Wijkagent Wim Rietveld wilde 2 weken geleden voorkomen dat een man onder invloed van alcohol en lachgas als bestuurder in een auto wilde stappen. De man verzette zich echter hevig en deelde een trap uit aan de agent. De wijkagent raakte hierbij gewond en liep een gekneusde nier op en plaste daarna bloed uit. Hij is nog steeds onder behandeling bij een arts.

Vanwege de chaos van het moment waarbij de wijkagent druk bezig was de verdachte onder controle te krijgen en een 2e verdachte zich er ook mee begon te bemoeien, was het niet direct duidelijk wie de trap had uitgedeeld. Ondanks dat er volgens de politie camerabeelden waren de verdachte bekend heeft, vond de rechter dit onvoldoende en werd de verdachte niet vervolgd. Wijkagent Wim hoopt dat het Openbaar Ministerie hoger beroep instelt, want hijzelf kan dat niet doen als slachtoffer zijnde.

Minister Grapperhaus van Veiligheid & Justitie zag de verontwaardigde tweet van de wijkagent voorbijkomen op Twitter en nodigde hem hierbij uit om bij hem langs te komen om zijn verhaal nogmaals te kunnen doen.

Update: Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels laten weten in hoger beroep te gaan.