Aanhoudingen voor explosies shishalounges

Nieuws Kort nieuws Aanhoudingen voor explosies shishalounges
thumbnail

Rotterdam - Zaterdag 23 maart plaatste een man handgranaten bij een souvenirwinkel op de Schiedamseweg. Donderdag 28 maart was er een ontploffing bij een shishalounge op de Schiedamsedijk. Dankzij een DNA hit zijn er vorige week twee mannen aangehouden.

De politie startte een onderzoek en kreeg al snel het vermoeden dat er een verband was. Zaterdagochtend 23 maart rond 9.00 uur viel een voorbijganger op de Schiedamseweg iets op; bij een souvenir- en waterpijpenwinkel zaten twee handgranaten aan het rolluik vast.

De daarop volgende donderdag zorgde een explosief voor schade aan een shishalounge aan de Schiedamsedijk en een aantal geparkeerde auto's. Een vrouw ontdekte die ochtend dat haar auto een kapotte ruit had. Dat bleek bij twee andere auto’s ook het geval. Er werden bij het rolluik van de horecagelegenheid fragmenten van een ontploft explosief gevonden. Hierop werd ook naar dit voorval een onderzoek gestart. Daaruit ontstond bij de politie het vermoeden dat er een verband is tussen deze twee incidenten.