Politie controleert on tour

Nieuws Kort nieuws Politie controleert on tour
thumbnail

Rotterdam - De afgelopen twee woensdagen hield de politie een actie waarbij de Zeehavenpolitie en team Verkeer met een tourbus de A15 opgingen om te controleren op bestuurders die zich tijdens het rijden lieten afleiden.

Vanaf die hoogte hadden ze perfect zicht op zowel vrachtwagenchauffeurs als automobilisten.

Vorige week woensdag zagen zij op het traject Vaanplein tot en met Europoort op de A15 maar liefst 81 bestuurders met hun telefoon in hun hand rijden. Negen burgerauto’s, twee burgermotoren en twee dienstvoertuigen reden rond de bus, hielden hen staande om hen aan te spreken op hun gedrag en schreven bekeuringen uit. 27 mensen begingen toen (ook) andere overtredingen zoals rijden zonder gordel of door een rood kruis en werden daarvoor beboet.

Afgelopen woensdag werd de actie op het traject herhaald. Dit keer 88 mensen die aan het bellen of appen waren, en zelfs iemand die zich tijdens het inhalen op de linkerbaan focuste op een mobiel potje schaak. 33 mensen overtraden op een andere manier de verkeersregels.

De aantallen geven weer hoe weinig bewust mensen lijken van het risico dat ze nemen, niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun medeweggebruikers. In dit geval kostte het de overtreders een flinke boete. Maar die prijs ligt nog altijd een stuk lager dan de grote gevolgen die het veroorzaken van een ongeval kunnen hebben.